Ευρωπαϊκοί Αγώνες

H Eλλάδα στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες «Μπακού 2015»

Δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν να απουσιάσει η Ελλάδα από τη πρεμιέρα του νέου αθλητικού θεσμού της «γηραιάς» ηπείρου, τους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες 2015.
HΕλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τίμησε τις παραδόσεις της με τις αδιάλειπτες παρουσίες της στους θεσμούς και έστειλε στη πόλη της φωτιάς, στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν μια ομάδα με 137 αθλητές και αθλήτριες.
Όλα ξεκίνησαν στις 12 Ιουνίου 2015 και μάλιστα κατά κάποιο τρόπο με έντονο ελληνικό χρώμα.
Σκηνοθέτης, χορογράφος και δημιουργός της τελετής έναρξης ήταν ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, ο άνθρωπος που είχε εντυπωσιάσει τον κόσμο ολόκληρο με το υπέροχο έργο του στη αντίστοιχη τελετή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε 20 διαφορετικά αθλήματα από τα οποία τα 12 έκριναν και εισιτήρια πρόκρισης για τους αγώνες του Ρίο.
Η ελληνική ομάδα τα πήγε περίφημα και η συνολική συγκομιδή της έφθασε τα εννιά μετάλλια που αναλύονται σε ένα χρυσό, τέσσερα ασημένια και ισάριθμα χάλκινα.
Το μοναδικό χρυσό μετάλλιο κέρδισε στους κρίκους της ενόργανης γυμναστικής ο Λευτέρης Πετρούνιας.
Τα ασημένια κατέκτησαν οι Γιώργος Τζάνος στο καράτε, Δημήτρης Δημητρίου στη κολύμβηση, Βλάσης Μάρας στην ενόργανη γυμναστική, Άννα Κορακάκη – Κώστας Μαλγαρινός στη σκοποβολή και τα χάλκινα οι Νίκος Ηλιάδης στο τζούντο, Ηλέκτρα Λέμπλ στη κολύμβηση και οι εθνικές ομάδες υδατοσφαίρισης εφήβων και νεανίδων.