Στην Αρχαία Ολυμπία η Οργανωτική Επιτροπή «Παρίσι 2024»

Friday, September 16, 2022 - 00:04

Στην Αρχαία Ολυμπία συνεχίστηκε το ταξίδι των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής των επόμενων Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024». Η αποστολή της γαλλικής πρωτεύουσας επισκέφτηκε τον ιστορικό τόπο τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαιότητα και ξεναγήθηκε στα μέρη όπου λαμβάνει χώρα η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ Θανάσης Βασιλειάδης συνόδευε τη γαλλική αποστολή και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις για την Τελετή της Ολυμπιακής Φλόγας.

Επίσης ο κ. Βασιλειάδης εκπροσώπησε την ΕΟΕ στη συμβολική τελετή συλλογής μικρής ποσότητας χώματος που προέρχεται από τις ανασκαφές που γίνονται στην επέκταση της Στοάς προς τον Βορρά.

Η συλλογή του χώματος έγινε από την Οργανωτική Επιτροπή «Παρίσι 2024» με επικεφαλής την αθλήτρια του μπάσκετ Emilie Gomis που κατέκτησε με την ομάδα της Γαλλίας το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Το χώμα θα μεταφερθεί στο Παρίσι και όλη η εκδήλωση βιντεοσκοπήθηκε για τη δημιουργία ενός ειδικού ντοκιμαντέρ. Παρών ήταν και ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος.