Ο Σπύρος Καπράλος συμμετείχε στο σεμινάριο της ΔΟΕ κατά της χειραγώγησης των αγώνων

Wednesday, September 16, 2020 - 15:59

O Πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος έλαβε μέρος στο διαδικτυακό σεμινάριο που διοργάνωσε η ΔΟΕ με την INTERPOL και την UNODC για την προστασία της χειραγώγησης των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Το σεμινάριο έγινε στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου, είχε τίτλο: «Ακεραιότητα στον Αθλητισμό: Αντιμετώπιση του χειρισμού των αθλητικών αγώνων» και διεξήχθη μεταξύ εκπροσώπων της Ιταλίας, της Ελλάδας, της Μάλτας, της Κύπρου, της Τουρκίας και του Ισραήλ. Στο σεμινάριο υπήρχε και άλλη ελληνική εκπροσώπηση από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά και τον Γενικό Γραμματέα της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων Ιάκωβο Φιλιππούση, τη συμμετοχή των οποίων χαιρέτησε ο κ. Καπράλος.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής επανέλαβε την αφοσίωση στην καταπολέμηση του ντόπινγκ και τη μηδενική ανοχή στα φαινόμενα διαφθοράς, στησίματος αγώνων και παράνομο στοιχηματισμό. Ο κ. Καπράλος επισήμανε ότι τα φαινόμενα διαφθοράς δεν παρατηρούνται μόνο στα πιο δημοφιλή αθλήματα, όπως το ποδόσφαιρο και το τένις, αλλά επεκτείνονται συνεχώς και σε περισσότερα σπορ.

Τέλος, επειδή το στήσιμο των αγώνων είναι ο μεγαλύτερος εχθρός στην προσπάθεια για καθαρό αθλητισμό, ο κ. Καπράλος επέμεινε στην ανάγκη λήψης μέτρων αλλά και στη συνεργασία όλων των πλευρών στις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε.