Στις 23 Ιουλίου 2021 θα αρχίσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο

Monday, March 30, 2020 - 22:51

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισαν την Δευτέρα (30/03) ότι το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το καλοκαίρι (24/07-9/08), αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, θα ξεκινήσει στις 23 Ιουλίου 2021 και θα ολοκληρωθεί στις 8 Αυγούστου,

Η απόφαση πάρθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης που έγινε από τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, τον πρόεδρο του «Τόκιο 2020», Γιοσίρο Μόρι, την κυβερνήτι του Τόκιο, Κόικε Γιουρίκο και την Υπουργό Ολυμπιακών Αγώνων, Χασιμότο Σέικο.

Οι νέες ημερομηνίες πάρθηκαν με άξονα την προστασία της υγείας και όλων των εμπλεκομένων λόγω του κορονοϊού αλλά και το πρόγραμμα των διεθνών αθλητικών ομοσπονδιών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι νέες ημερομηνίες δίνουν την ευελιξία στις αρχές να ασχοληθούν με τους Αγώνες, όπως έχει πάει η κατάσταση λόγω κορονοϊού, αλλά και περιορίζει τη ζημιά στο διεθνές αθλητικό καλεντάρι των ομοσπονδιών για το 2021. Παράλληλα, δίνει χρόνο στο να ολοκληρωθούν όλα τα προκριματικά των Αγώνων.

«Θέλω να ευχαριστήσω τις διεθνείς ομοσπονδίες για την ομόφωνη στήριξη, όπως και όλες τις εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές. Με αυτή την απόφαση είμαι σίγουρος πώς με τη συνεργασία της Οργανωτικής Επιτροπής, της μητροπολιτικής κυβέρνησης του Τόκιο, της κυβέρνησης της Ιαπωνίας και όλων των μελών μας, μπορούμε να ανταποκριθούμε άριστασ σε αυτή την πρόκληση. Η ανθρωπότητα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ένα σκοτεινό τούνελ. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο ας είναι το φως στο βάθος του τούνελ», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

Τέλος, επιβεβαιώθηκε επίσημα οτι οι αθλητές που έχουν ήδη προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα διατηρήσουν τις θέσεις τους.