Έρευνα της ΔΟΕ για τη μετα Ολυμπιακή κληρονομιά στις κοινωνίες

Friday, November 22, 2019 - 13:28

Ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλης Κολυμπάδης υποδέχθηκε μαζί με τις συνεργάτιδές του Αλεξάνδρα Γρίσπου και Κατερίνα Σαγώνα την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Griffith Kristine Toohey, που διεξάγει έρευνα εκ μέρους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, σχετικά με την μετα-Ολυμπιακή Κληρονομιά στις κοινωνίες των χωρών που έχουν φιλοξενήσει Ολυμπιακούς Αγώνες.

Απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα, ο κ. Κολυμπάδης υπέδειξε ως στοιχεία που κληροδοτήθηκαν στην ελληνική κοινωνία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες την καλλιέργεια και ενδυνάμωση του εθελοντισμού και τη δημιουργία ενός ικανού και έμπειρου στελεχειακού δυναμικού, που απασχολείται σήμερα σε μεγάλες εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις. Επιπλέον, η χώρα μας, μετά την επιτυχή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, αποτελεί προορισμό για τη φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων. Μεγάλη σημασία δόθηκε, επίσης, στην εθνική υπερηφάνεια που αυξήθηκε κατακόρυφα στους Έλληνες με την ανάληψη και την επιτυχία των Αγώνων της Αθήνας.

Σε ερώτηση για τους παράγοντες που μπορούν να παρεμποδίσουν την διατήρηση της μετα-Ολυμπιακής κληρονομιάς ο Γενικός Γραμματέας ανέφερε την έλλειψη σωστού σχεδιασμού για τη μετα-Ολυμπιακή χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων, την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και των εθελοντών.

Τέλος, στην ερώτηση τί θα έπρεπε να αλλάξει αν φιλοξενούνταν ξανά οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ελλάδα ο κ. Κολυμπάδης απάντησε ότι θα επέλεγαν μη μόνιμες εγκαταστάσεις καθώς και τον προγραμματισμό της χρήσης τους μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.