Ο Σπύρος Καπράλος θα δώσει την εκκίνηση του « 56ου Ράλλυ Αιγαίου»

Wednesday, July 10, 2019 - 15:30

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος και εκπρόσωπος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στην Ελλάδα θα δώσει την εκκίνηση στο 56ο Ράλλυ Αιγαίου, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 19 Ιουλίου από πυραυλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού, και τα ιστιοφόρα θα ανοίξουν πανιά με πρώτο προορισμό την Αστυπάλαια.

Ο Σπύρος Καπράλος έχει συνδέσει, ήδη, το όνομά του με το Ράλλυ Αιγαίου καθώς είχε δώσει την εκκίνηση και το 2016. Ο ΠΟΙΑΘ ζήτησε από τον Πρόεδρο της ΕΟΕ να βρεθεί σε ακόμη μία εκκίνηση θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τον τιμήσει για όσα έχει προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ΠΟΙΑΘ κ. Μαραγκουδάκη για την πρόσκληση να δώσω την εκκίνηση στον ιστορικότερο θεσμό της ελληνικής ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης. Στον στόλο του πολλές φορές βρέθηκαν Ολυμπιονίκες αλλά και νέοι αθλητές, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία, μέσα από τις ιδιαίτερες πλεύσεις της διοργάνωσης, να μάθουν πράγματα που τους φάνηκαν χρήσιμα στην ολυμπιακή ιστιοπλοΐα. Το Ράλλυ Αιγαίου έχει συνδεθεί με την ιστορία της ελληνικής ιστιοπλοΐας. Κάθε χρόνο ενισχύει τις οικονομίες των νησιών που επισκέπτεται και γίνεται πρεσβευτής διαφήμισης τους Αιγαίου Πελάγους», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος.

Τα νησιά - σταθμοί της εφετινής διοργάνωσης θα είναι η Αστυπάλαια και η Μήλος.