Φιλιππούσης και Φυσεντζίδης στο Διεθνές Σχολείο Αθλητισμού του ΠΣΑΤ

Tuesday, July 2, 2019 - 18:21

Δύο μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ, ο Ιάκωβος Φιλιππούσης και ο Μιχάλης Φυσεντζίδης ήταν προσκεκλημένοι και μίλησαν στο Διεθνές Σχολείο Αθλητισμού, που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου, στην Αρχαία Ολυμπία.
Ο Αρχηγός Αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο Μιχάλης Φυσεντζίδης αναφέρθηκε στα καθήκοντα του αλλά και εξήγησε την προετοιμασία της ελληνικής ομάδας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020. Τέλος εξήγησε και όλα τα θέματα σχετικά με το ταξίδι και την παραμονή της ομάδας στο Ολυμπιακό Χωριό, στη διάρκεια των Αγώνων.

Ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων Ιάκωβος Φιλιππούσης στην ομιλία του με τίτλο: «Μεσογειακοί Αγώνες: Ο ρόλος & οι προκλήσεις της νέας εποχής» και ο Γενικός Γραμματέας της ΔΕΜΑ ξεκίνησε με μία εκτενή παρουσίαση της ιστορίας των Μεσογειακών Αγώνων, από την πρώτη διοργάνωση, το 1951 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, ως τους περσινούς Αγώνες στην Ταραγόνα της Ισπανίας.

Αναφέρθηκε στο ρόλο των Μεσογειακών Αγώνων, ως πεδίο συμφιλίωσης και ένωσης των λαών της Μεσογείου, αλλά και στο ρόλο της ΔΕΜΑ για την υποστήριξη και εξάπλωση του Ολυμπιακού Πνεύματος και της διάδοσης των ιδεωδών του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι. Επισήμανε ότι οι Μεσογειακοί Αγώνες αποτελούν το πιο σημαντικό πολυπολιτισμικό γεγονός μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ανέφερε τις προσπάθειες που έκανε όλα αυτά τα χρόνια η ΔΕΜΑ για να καθιερώσει, να ισχυροποιήσει και να εξαπλώσει τους Αγώνες.

Εξήγησε το ρόλο και την συμβολή της Ελλάδας στην ιστορία και δομή των Μεσογειακών Αγώνων, τον διαχρονικό κομβικό ρόλο της Αθήνας στην λειτουργία τους, παρουσίασε το νέο βασικό πρόγραμμα των αθλημάτων, καθώς και όλους τους Προέδρους και Γενικούς Γραμματείς στην ιστορία της ΔΕΜΑ, με τον Αλγερινό Αμάρ Αντάντι να κατέχει τώρα τη θέση του Προέδρου.

Τέλος, ανέλυσε τις προοπτικές και τις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει στο μέλλον, η διοργάνωση των λαών της Μεσογείου, η οποία έχει ως αποστολή την εξασφάλιση ενός ήρεμου και ειρηνικού Μεσογειακού μέλλοντος, με κεντρικές προτεραιότητες την ενότητα μέσα από τη διαφορετικότητα και την ειρήνη μέσα του Αθλητισμού.

Τις εργασίες του Σχολείου παρακολούθησε και ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Γιώργος Αλικάκος.