Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 40ο Σεμινάριο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών

Monday, May 20, 2019 - 11:05

Ολοκληρώθηκε το 40ό Σεμινάριο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, τη Βιέννη με εκθέσεις σχετικά με τα επερχόμενα αθλητικά γεγονότα, ενημέρωση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA) και παρουσιάσεις δύο συναρπαστικών πρότζεκτ που διοργανώνονται από την Ισπανική και Αυστριακή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Με μόλις 33 μέρες μέχρι την έναρξη των 2ων Ευρωπαϊκών Αγώνων του Μινσκ 2019, ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Αγώνων, Anatol Kotau περιέγραψε πώς η οργανωτική επιτροπή έχει αυξηθεί, από 33 άτομα προσωπικό, από τον Ιανουάριο του 2018, σε 811 σήμερα. Πρόσθεσε ότι περίπου 190.000 εισιτήρια για τους Αγώνες έχουν ήδη πωληθεί και ότι τα μετάλλια για τους Αγώνες θα παρουσιαστούν στις 21 Μαΐου. "Στο Μινσκ έχει γίνει πολλή δουλειά ώστε να φτάσουμε σήμερα στη δεύτερη έκδοση των Ευρωπαϊκών Αγώνων. Θα ήθελα να συγχαρώ όλη την ομάδα και είμαι βέβαιος ότι οι Αγώνες θα έχουν μεγάλη επιτυχία", δήλωσε ο Σπύρος Καπράλος, Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών για το Μινσκ 2019. "Όλες οι εγκαταστάσεις είναι έτοιμες και λειτουργικές και περιμένουν τους αθλητές σας".

Ο Σπύρος Καπράλος πρόσθεσε ότι μια πτήση έχει ναυλωθεί για να μεταφέρει τα μέλη των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και τους Προέδρους των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών στην Ελβετία την Ολυμπιακή ημέρα, στις 23 Ιουνίου, για τα εγκαίνια της νέας έδρας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στη Λωζάνη. Θα επιστρέψουν στο Μινσκ αργότερα το ίδιο βράδυ. Επίσης παρουσιάστηκαν, εκθέσεις σχετικά με την προετοιμασία των προσεχών των θερινών και χειμερινών Ολυμπιακών Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας, και ακολούθησε η επίσημη ανακοίνωση της πόλης που θα διοργανώσει την 16η θερινή έκδοση: η Banska Bystrica, της Σλοβακίας.