Θα τρέξουν ξανά για καλό σκοπό 100 ζευγάρια παπούτσια

Thursday, April 18, 2019 - 17:21

Στο πλαίσιο του αγώνα δρόμου Νo Finish Line Athens που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) για πέντε συνεχείς μέρες, η «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+», σε συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή του αγώνα διοργάνωσαν για τρίτη φορά το εθελοντικό πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών προωθώντας τα για επαναχρησιμοποίηση με κύριους αποδέκτες τις κοινωνικές δομές δήμων και τις δομές φιλοξενίας προσφύγων.

Οι συμμετέχοντες παρά τις ασυνήθιστες για την εποχή βροχερές συνθήκες πρόσφεραν μια «δεύτερη ζωή» 100 ζευγάρια παπούτσια και σε ισάριθμους συνανθρώπους μας τη δυνατότητα να «τρέξουν ξανά» !

Η ιδέα της πρωτοβουλίας αυτής στηρίζεται στο γεγονός ότι δεν έχουν όλοι την ίδια δυνατότητα να αγοράσουν ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, όμως όλοι έχουν ίσα δικαιώματα στην άθληση. Το πρόγραμμα φέρει την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ). Τα παπούτσια αξιολογήθηκαν βάσει της κατάστασής τους και διαχωρίστηκαν ανά μέγεθος. Στη συνέχεια , αφού θα συσκευαστούν θα προωθηθούν σε κοινωνικές δομές δήμων της Αττικής .