Η Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης Υποστηρικτής της Ολυμπιακής ομάδας

Wednesday, March 13, 2019 - 08:54

Υποστηρικτής της ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας έως το τέλος του 2020 θα είναι η Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης που ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης, αναλαμβάνει τη δωρεάν κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των αθλητών του προγράμματος «Υιοθετήστε έναν Αθλητή στο Δρόμο για το Τόκιο 2020», στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος δήλωσε για τη συγκεκριμένη συνεργασία: «Ευχαριστούμε για τη χορηγία την Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης, η οποία στέκεται εμπράκτως στο πλευρό των αθλητών. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό που μια ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης, ενώνει τις δυνάμεις της με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στην προσπάθεια να βοηθήσουμε τους Έλληνες αθλητές της Προολυμπιακής ομάδας και των αθλητών που θα πάνε στο Τόκιο το 2020. Για τους αθλητές είναι πολύ σημαντικό το κομμάτι της υγείας, γιατί χωρίς αυτό δεν μπορούν να προχωρήσουν. Στον δρόμο της προσπάθειας τους υπάρχουν πολλές φορές αντιξοότητες και τραυματισμοί και επομένως, έχοντας την σιγουριά ότι θα τους προσέξουν, αυτό τους δίνει προϋποθέσεις επιτυχίας».

Η γενική διευθύντρια της κλινικής, Αικατερίνη Κεχαγιά, τόνισε: «Η Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που υλοποιεί, προχώρησε στη χορηγία της ΕΟΕ, με κύριο στόχο την αρωγή στις δραστηριότητες τόσο της Επιτροπής όσο και της Ολυμπιακής ομάδας. Είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε σε αυτό το τεράστιας σημασίας έργο της ΕΟΕ και συμβάλλουμε από τη μεριά μας, στην προαγωγή και προώθηση του ελληνικού αθλητισμού και των Ελλήνων αθλητών, μέσω της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης στον κόσμο».

Σε όλους του αθλητές της Ολυμπιακής ομάδας θα παρέχονται διαγνωστικές εξετάσεις, νοσηλεία και χειρουργικές επεμβάσεις σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας. «Είναι μια συνεργασία μεταξύ της Euromedica Γενικής Κλινικής και θα παρέχουμε ιατρικές υπηρεσίες για εξετάσεις, χειρουργεία, μεταχειρουργική αποκατάσταση στους αθλητές της προολυμπιακής ομάδος και όσων προκριθούν στην Ολυμπιακούς Αγώνες. Για τα στελέχη της γενικής κλινικής είναι μια προσπάθεια να προσφέρουμε και να συνεισφέρουμε στο θαύμα των Ολυμπιακών» σημείωσε ο Βασίλειος Λυκομήτρος, υπεύθυνος ορθοπεδικός για την Ολυμπιακή Ομάδα και «νονός» της συνεργασίας, όπως τον χαρακτήρισε ο κ. Καπράλος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Μανώλης Κολυμπάδης καθώς και η Ολυμπιονίκης και αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου.