«Ελπίζουμε οι αθλητές μας να καταφερουν να φέρουν όσο το δυνατόν περισσότερες προκρίσεις»

Tuesday, February 19, 2019 - 17:51

Συγκινημένος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος στην γιορτή των κορυφαίων του 2018 της ιστιοπλοΐας. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «είναι σημαντικό το σήμερα να θυμάται το χθες» και να βραβεύονται οι αθλητές και οι προπονητές που είχαν γράψει τη δική τους ιστορία.

Ο Σπύρος Καπράλος αναφέρθηκε στην γιγάντια προσπάθεια που κάνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να στηρίξει τους αθλητές στην Προολυμπιακή χρονιά και μάλιστα με χρήματα που δεν επιβαρύνουν τον Ελληνα φορολογούμενο!

Πρόεδρε παρακολουθήσατε μια πολύ ωραία εκδήλωση όπου βρέθηκαν παλιοί Ολυμπιονίκες και νέοι αθλητές που δοξάζουν την Ελλάδα. Πως σας φάνηκε η εκδήλωση και πως είναι να συνυπάρχουν νέοι και παλιοί πρωταθλητές;

«Είναι πολύ ωραίο, όταν το σήμερα, θυμάται το χθες. Η ιστιοπλοΐα είναι ένα άθλημα που έχει χαρίσει πολλές επιτυχίες. Εχει κατακτήσει το πρώτο σύγχρονο Ολυμπιακό μετάλλιο, που με τα χρόνια έγιναν 16 αυτά τα μετάλλια, με τελευταίο το χάλκινο μετάλλιο των Μάντη - Καγιαλή στο Ρίο. Ηδη το άθλημα έχει πάρει τις τρεις πρώτες προκρίσεις για το Τόκιο και ευελπιστούμε να έρθουν περισσότερες προκρίσεις και γιατί όχι να έρθουν κι άλλα μετάλλια το 2020».

Στηρίζετε τους νέους αθλητές και το έχετε αποδείξει. Ο ελληνικός λαός λέει πως ό,τι σπείρεις θα θερίσεις. Τι περιμένετε από αυτή την προολυμπιακή χρονιά;

«Ελπίζουμε οι αθλητές μας να καταφερουν να φέρουν όσο το δυνατόν περισσότερες προκρίσεις. Γιατί όσο περισσότερους αθλητές έχουμε και σε περισσότερα αθλήματα, αποδεικνύεται το βάθος του ελληνικού αθλητισμού. Επίσης όσο περισσότερους αθλητές έχεις αυξάνονται οι πιθανότητες να κατακτήσεις ένα μετάλλιο. Εμείς σαν Ολυμπιακή Επιτροπή θα συνεχίζουμε όπως πάντα να κάνουμε το καθήκον μας. Να χρηματοδοτούμε την προετοιμασία των αθλητών μας, να τους αγοράζουμε σκάφη, υλικά και ότιδήποτε χρειάζονται για να συνεχίζουν να κάνουν τη δουλειά τους. Που είναι δακρίσεις μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Και βεβαίως χαιρόμαστε μετά μαζί τους γι αυτές τις επιτυχίες».

Όλα αυτά τα κάνετε με έσοδα της ΕΟΕ και αξίζει να τονισθεί, καθώς δεν επιβαρύνετε την ελληνική κοινωνία.

«Ναι, φυσικά το κάνουμε με χρήματα δικά μας, όχι του Ελληνα φορολογούμενου. Αυτά τα χρήματα που δίνουμε για την Ολυμπιακή προετοιμασία δεν αναλογούν ούτε ένα ευρώ από τον Ελληνα φορολογούμενο. Είναι χρήματα τα οποία έχουμε καταφέρει να πάρουμε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, από τις Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές. Αξιοποιώντας τα περιουσιακά μας στοιχεία, μειώνοντας τα έξοδά μας και βεβαίως φέρνοντας χορηγίες που τόσο πολύ χρειαζόμαστε από τον ιδιωτικό τομέα».