Η λαμπρή γιορτή της κωπηλασίας στην ΕΟΕ

Thursday, February 7, 2019 - 18:40

Στο σχεδόν κατάμεστο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στο Μαρούσι η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία τηρώντας την παράδοση των τελευταίων ετών τίμησε τους αθλητές και τις αθλήτριες που διακρίθηκαν με τα χρώματα των Εθνικών ομάδων την χρονιά που πέρασε , το 2018. Γονείς, φίλοι, συγγενείς και σημαντικές προσωπικότητες του αθλητισμού και όχι μόνο τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Ανάμεσά τους ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος , o Α΄Αντιπρόεδρος της ΕΟΕ Στέλιος Αγγελούδης ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης, ο ταμίας Αντώνης Νικολόπουλος, ο αναπληρωτής ταμίας Αριστείδης Αδαμόπόυλος, o Πρόεδρος της ΕΦΙΠ Γιώργος Λενός, το μέλος Μιχάλης Φυσεντζίδης και ο Γενικός Γραμματέας της ΔΕΜΑ Ιάκωβος Φιλιππούσης.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννης Καρράς τόνισε μεταξύ άλλων «Σήμερα είναι ημέρα γιορτής, είναι η ημέρα των αθλητών, όλων εκείνων που προσπάθησαν να ενταχθούν στις εθνικές ομάδες, όλων των αθλητών που εντάθηκαν σ’ αυτές, ασχέτως εάν κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο των νικητών. Τιμή ανήκει σε όλους όσους προσπάθησαν, η δόξα όμως ανήκει στους νικητές. Ιδιαίτερη αναφορά όμως οφείλω να κάνω για τη βράβευση του Πρωταθλητή Ελλάδος Ομίλου και του πολυνίκη που για φέτος είναι ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης που κατάφερε μετά από πολλά χρόνια να ξαναπάρει και τους δύο τίτλους. Μία ακόμη τιμητική βράβευση έχουμε προγραμματίσει για σήμερα και αφορά το κ. Μάκη Κασάμπαλη».

 

Την πρώτη βράβευση στο πιο πετυχημένο δίδυμο της περσινής χρονιάς αυτό των Χριστίνα Μπούρμπου-Μαρία Κυρίδου που κατέκτησαν τέσσερα χρυσά μετάλλια έκανε ο Σπύρος Καπράλος που αμέσως μετά μιλώντας από τα μικρόφωνα αποκάλυψε ότι η Ολομέλεια της ΕΟΕ έλαβε την απόφαση να ενισχύσει την ΕΚΟΦΝΣ με 80.000 ευρώ από τα κονδύλια των χορηγών της για την αγορά σκαφών ενόψει της νέα αγωνιστικής σεζόν.

Συνολικά βραβεύτηκαν οι αθλητές και οι αθλήτριες που πήραν μέρος στις 9 διοργανώσεις του 2018 στις 8 εκ των οποίων κατέκτησαν 37 μετάλλια από τα οποία 19 χρυσά 12 ασημένια και 6 χάλκινα. Απονεμήθηκαν επίσης τα Κύπελλα του Πολυνίκη και πρωταθλητή της σεζόν ΝΟΘ που παρέλαβε ο πρόεδρός του Άκης Τσαλίκης ενώ σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα τιμήθηκε για την πολυετή προσφορά του στο άθλημα ο πρώην διαιτητής Μάκης Κασάμπαλης