Μήνυμα του Προέδρου της ΕΟΕ

Η Ελλάδα για μία ακόμη φορά, όπως κάνει ανελλιπώς από το 1896 και μετά, θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020», με την ελληνική σημαία να μπαίνει πρώτη στο Ολυμπιακό Στάδιο στην Τελετή Έναρξης στα χέρια των Σημαιοφόρων μας Άννας Κορακάκη και Λευτέρη Πετρούνια, υπενθυμίζοντας σε όλον τον πλανήτη ότι το δώρο των Ολυμπιακών Αγώνων το κληροδότησαν στην ανθρωπότητα οι Αρχαίοι Έλληνες.

Η ελληνική ομάδα αποτελείται από 83 αθλητές και αθλήτριες πάνω στους οποίους στηρίζονται οι ελπίδες του Έθνους μας για μια διάκριση στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός. Είμαι σίγουρος ότι τα μέλη της ελληνικής αποστολής θα κάνουν και πάλι το καθήκον τους, προσφέροντας στιγμές εθνικής υπερηφάνειας σε όλους τους Έλληνες, τόσο με τον αγώνα τους, όσο και με το ήθος και την παρουσία τους στο Τόκιο.

Ήδη έχουν πετύχει την πρώτη νίκη με τη συμμετοχή τους, εκπληρώνοντας το μεγαλύτερο όνειρο που έχει στην καριέρα του ο κάθε αθλητής. Αυτή η νίκη- πρόκριση είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς επετεύχθη σε πραγματικά δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες. Η πανδημία του κορωνοϊού έπληξε βαρύτατα και τον αθλητισμό. Τόσο με την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων το περασμένο καλοκαίρι, όσο και με τα εμπόδια που έβαλε στην διοργάνωση αγώνων αλλά και των καθημερινών προπονήσεων.

Αξίζουν λοιπόν θερμά συγχαρητήρια σε όλους για το γεγονός ότι κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, επιστρατεύοντας κάθε ικμάδα της δύναμης τους και υποβάλλοντας τον εαυτό τους σε πρωτοφανείς θυσίες. Θα ήταν παράλειψη μου να μην επισημάνω και τη συνεισφορά των προπονητών που έδιναν με τη σειρά τους τον δικό τους καθημερινό αγώνα.

Αυτά τα πέντε χρόνια της Ολυμπιακής προετοιμασίας, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή κι εγώ προσωπικά ήμασταν συνεχώς δίπλα στους αθλητές, επιδιώκοντας να βοηθάμε με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο. Θα είμαστε στο πλευρό τους και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, για να χειροκροτήσουμε τις προσπάθειες όλων των παιδιών της Ελλάδας, στα οποία ευχόμαστε καλή επιτυχία για τον τίμιο και δυνατό αγώνα που θα δώσουν στο Τόκιο.

Σπύρος Ι. Καπράλος

Πρόεδρος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής