Μήνυμα του Προέδρου της ΕΟΕ

Mε πραγματικά μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε την σπουδαία εμφάνιση των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που έγιναν τον Οκτώβριο στο Μπουένος Αϊρες της Αργεντινής.

 

Ο απολογισμός των μεταλλίων για τη χώρα μας ήταν ο καλύτερος στην ιστορία της διοργάνωσης με επτά μετάλλια, τρία χρυσά, ένα ασημένιο και τρία χάλκινα, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να βρεθεί στην 24η του πίνακα των μεταλλίων, τρανή απόδειξη ότι ο ελληνικός αθλητισμός έχει λαμπρό μέλλον.

Πρέπει, όμως, όλοι οι φορείς του αθλητισμού σε συνεργασία με την Πολιτεία να αγκαλιάσουμε αυτά τα παιδιά και να τα βοηθήσουμε στο δύσκολο έργο που έχουν μπροστά τους, προκειμένου να συνεχίσουν να κάνουν υπερήφανους όλους τους Ελληνες, με νέες διακρίσεις σε όλους τους κορυφαίους διεθνείς αγώνες που θα πάρουν μέρος στο μέλλον.

Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε ώστε αυτή η «χρυσή φουρνιά» του ελληνικού αθλητισμού να μην πάει χαμένη και να συνεχίσουν στο σωστό δρόμο που ακολούθησαν ως το Μπουένος Αϊρες.

Την ίδια προσοχή πρέπει να δείξουμε και στους επίλεκτους αθλητές μας που συνεχίζουν την προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Το 2019 είναι μία ιδιαίτερα κρίσιμη χρονιά καθώς είναι Προολυμπιακή και μέσα σε αυτή θα κριθούν πολλές προκρίσεις για τους Αγώνες του 2020.

Εμείς στην ΕΟΕ συνεχίζουμε το πρόγραμμα Υιοθετήστε έναν Αθλητή στο Δρόμο για το Τόκιο, προκειμένου όσο γίνεται περισσότεροι αθλητές να βρουν την αναγκαία στήριξη που χρειάζονται στη δύσκολη προετοιμασία τους και να φτάσουμε το καλοκαίρι του 2020 να έχουμε μία πραγματικά μεγάλη ομάδα που θα ταξιδέψει στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

 

Είμαι σίγουρος ότι ταλέντο, οι δυνατότητες και η ψυχή που έχουν αυτοί οι αθλητές και οι αθλήτριες, θα μας αναγκάσουν να δακρύσουμε από χαρά και συγκίνηση, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο!

Σπύρος Ι. Καπράλος

Πρόεδρος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής