Μήνυμα του Προέδρου της ΕΟΕ

Στην Ιερή Γη της Αρχαίας Ολυμπίας θα γεννηθεί για μία ακόμα φορά η Ολυμπιακή Φλόγα, το διαχρονικό και γεμάτο μηνύματα σύμβολο του Ολυμπισμού. Αυτή τη φορά θα ταξιδέψει στο Πεκίνο για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022, ως αγγελιοφόρος των Ολυμπιακών Αξιών της υπεροχής, της φιλίας και του σεβασμού χωρίς διακρίσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα αποτελέσει και πάλι έμπνευση για δισεκατομμύρια ανθρώπους, θα μεταφέρει τη χαρά της άθλησης και θα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Η διοργάνωση της Τελετής Αφής στην Αρχαία Ολυμπία και η Παράδοση της Φλόγας στην αντιπροσωπεία του Πεκίνου, θα ενισχύσει τη στενή σχέση και τους δεσμούς Ελλάδας και Κίνας, δύο χωρών με σπουδαία κληρονομιά προς την υφήλιο και μακραίωνη ιστορία.

Φτάνοντας στο Πεκίνο για την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων η Ολυμπιακή Φλόγα θα στείλει παράλληλα ένα μήνυμα ελπίδας, για την οριστική νίκη της ανθρωπότητας απέναντι στην πανδημία που μας ταλαιπωρεί τα τελευταία δύο χρόνια. Πιστεύω ότι κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου θα διεξαχθούν σπουδαίοι αγώνες πάντα με ασφάλεια και στόχο την προστασία της υγείας όλων των συμμετεχόντων.

Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στην Οργανωτική Επιτροπή «Πεκίνο 2022» και είμαι σίγουρος ότι η διοργάνωση των XXIV Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για το

Σπύρος Ι. Καπράλος

Πρόεδρος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής