Μήνυμα του Προέδρου της ΕΟΕ

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι μετά από 3,5 χρόνια υπάρχει ξανά εκπρόσωπος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στην Ελλάδα. Είναι σημαντικό τόσο για τον ελληνικό αθλητισμό, όσο και για εμένα, που έχω αφοσιωθεί στον αθλητισμό από τα παιδικά μου χρόνια, μέχρι σήμερα. Τα μηνύματα που έλαβα από τους Έλληνες αθλητές μετά την εκλογή μου ως μέλος της ΔΟΕ ήταν πάρα πολλά και ιδιαίτερα θερμά, γεγονός που μου δίνει τη μεγαλύτερη χαρά και τη δύναμη για να προχωρήσω για το καλό του ελληνικού αθλητισμού και των αθλητών μας.

Αντιλαμβάνομαι το μέγεθος και το βάρος των ευθυνών, γιατί είμαι ο άνθρωπος που εκπροσωπεί την ΔΟΕ, όχι σε οποιαδήποτε χώρα αλλά στην Ελλάδα τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Επομένως θα κάνω το καλύτερο δυνατό για να προασπίσω τα Ολυμπιακά ιδεώδη και να συνεχίσω να βοηθώ τον ελληνικό αθλητισμό.

Είναι επίσης σημαντικό ότι 2021 θα φέρουμε τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή στην Ελλάδα για τη διοργάνωση της Συνόδου η οποία θα εκλέξει το νέο Πρόεδρο της ΔΟΕ. Πρόκειται για ένα γεγονός παγκόσμιας ακτινοβολίας που θα προσφέρει μεγάλη προβολή τόσο στην Αθήνα, όσο και στη χώρα μας.

Θέλω τέλος, να ευχαριστήσω όσους, σε όλα τα χρόνια της πορείας μου στον αθλητισμό ήταν δίπλα μου και με στήριξαν με κάθε τρόπο. Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για το καλό του ελληνικού αθλητισμού.

 

Σπύρος Ι. Καπράλος

Πρόεδρος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής