Ισίδωρος Κούβελος

Ο Ισίδωρος Κούβελος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953 και φοίτησε στο Α’ Γυμνάσιο Πλάκας. Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και ιδιαίτερα με τον στίβο και το μπάσκετ ως αθλητής του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου. Το 1972 αναχώρησε στο Λονδίνο για σπουδές στα ναυτιλιακά όπου φοίτησε στη Σχολή Εξωτερικού Εμπορίου του Λονδίνου (Diploma in Shipping) αλλά και αργότερα στο Πολυτεχνείο Λονδίνου (CITY OF LONDON POLYTECHNIC, Certificate in Shipping and Shipbroking) όπου ειδικεύτηκε στη ναυλομεσιτεία και διαχείρηση πλοίων. Παράλληλα με τις σπουδές του δούλεψε στο Λονδίνο σε Ελληνική εφοπλιστική εταιρεία μέσω της οποίας υπεδείχθη και έγινε αποδεκτός στο Διεθνές Κέντρο Ναυλώσεων του Λονδίνου (BALTIC EXCHANGE) κατά την διάρκεια των ετών 1974 με 1976. Στο τέλος του 1976 επέστρεψε στην Ελλάδα όπου υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό και παράλληλα ίδρυσε συνεταιρικά ναυτιλιακή εταιρεία επ’ ονόματι SOUGERKA MARITIME CO. LTD., ασχολούμενη με ναυλώσεις και αγοραπωλησίες καθώς και διαχείρηση πλοίων μέχρι το έτος 1998.

Το 1998 απεχώρησε οικιοθελώς και ίδρυσε δική του ναυτιλιακή εταιρεία στο ίδιο αντικείμενο, στον Πειραιά, επ’ ονόματι ISK SHIPPING LTD., την οποία διευθύνει μέχρι και σήμερα. Κατά την διάρκεια των ετών 1981 – 1984 ασχολήθηκε σαν Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος με την ερασιτεχνική ποδοσφαιρική ομάδα ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ στον Πειραιά. Το 1985 μαζί με φίλους ίδρυσε στην γειτονιά του (Θησείο) την ομάδα μπάσκετ ΓΣ ΘΗΣΕΑΣ η οποία μέχρι το 1989 κέρδισε την άνοδο της σε πέντε κατηγορίες. Από το 1989 εώς το 1995 ασχολήθηκε ενεργά με το τμήμα μπάσκετ του ΓΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ στην θέση του γενικού Αρχηγού αλλά και Αντιπροέδρου ΤΑΚ τον οποίο ευτύχησε να οδηγήσει στην κατάκτηση κυπέλλου Ελλάδος το 1991, πρόκριση στους τέσσερις του κυπέλλου ΚΟΡΑΤΣ, πρόκριση στη EUROLEGA κτλ. Η ενασχόληση του υιού Σπυρίδωνα με το άθλημα της ιππασίας από ηλικίας 9 ετών τον ώθησε να ασχοληθεί με τα δρώμενα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας. 
Πρωτοασχολήθηκε τον Μάιο του 2001 ενώ τον Αύγουστο του ίδιου έτους εξελέγη Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας. Ο γιος του είναι πρωταθλητής Ελλάδος της Ιππασίας στην υπερπήδηση εμποδίων στην κατηγορία νέων Ιππέων, Βαλκανιονίκης στην κατηγορία εφήβων αλλά και με διακρίσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Το 2005 εξελέγη Α’ Αντιπρόεδρος της Ε.Ο.Ε. και Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας. Ως Αντιπρόεδρος της Δ.Ο.Α. πέτυχε να δημιουργήσει τμήμα μεταπτυχιακών σπουδών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και την ευγενική χορηγία του ιδρύματος Ι. Λάτση .Το τμήμα μεταπτυχιακών σπουδών λειτούργησε από τον Οκτώβριο του 2009 στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία και στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Τον Οκτώβριο του 2006 ανέλαβε με εντολή της Ελληνικής Κυβέρνησης την προεδρία της Επιτροπής Διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων 2013 για την Ελλάδα (Βόλος – Λάρισα). Ένα χρόνο μετά, στις 27 Οκτωβρίου 2007 η Επιτροπή ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά, στη Γενική Συνέλευση της Δ.Ε.Μ.Α., στη Πεσκάρα της Ιταλίας, κατόπιν ψηφοφορίας μεταξύ των Ολυμπιακών Επιτροπών και μελών της Διεθνούς Ολυμπιακής επιτροπής των χωρών της Μεσογείου επικράτησε με ψήφους 37 – 34 της Κροατίας (Rijeka) η οποία διεκδικούσε για 4η φορά τους αγώνες και ανέθεσε στην Ελλάδα (Βόλος – Λάρισα) την διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων 2013. Το 2006 εξελέγη από την ολομέλεια της Ε.Ο.Ε. Αρχηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Πεκίνο 2008, ενώ ήταν Αρχηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες Λονδίνο 2012 και στο Ρίο το 2016.