Καταδύσεις

Οι καταδύσεις, οι οποίες προήλθαν από τη γυμναστική το 18ο αιώνα, έγιναν αρχικά γνωστές ως 'καταδύσεις επίδειξης' στους Ολυμπιακούς του Σεντ Λούις το 1904 ωστόσο, καθώς προστίθεντο στο πρόγραμμα περισσότερα ατομικά αγωνίσματα, το άθλημα απέκτησε σταδιακά τα τεχνικά χαρακτηριστικά που όλοι γνωρίζουμε σήμερα.
Τόσο στο τραμπολίνο 3 μέτρων όσο και στις καταδύσεις από βατήρα 10 μέτρων, οι αθλητές εκτελούν μια σειρά από διαφορετικές καταδύσεις, με διάφορους βαθμούς δυσκολίας, προσπαθώντας να επιδείξουν το επίπεδο των δεξιοτήτων τους και την τεχνική τους.

Το τελικό βήμα ήταν τα αγωνίσματα συγχρονισμένων καταδύσεων τα οποία προστέθηκαν για πρώτη φορά στο ολυμπιακό πρόγραμμα στους Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000.

Στους Ολυμπιακούς, διεξάγονται τα αγωνίσματα ανδρών και γυναικών των ατομικών και συγχρονισμένων καταδύσεων από βατήρα τριών και 10 μέτρων, ενώ αγωνίζονται έως και δύο καταδύτες από κάθε χώρα στα ατομικά αγωνίσματα και έως και ένα ζεύγος από κάθε χώρα στις συγχρονισμένες καταδύσεις.

Κάθε αθλητής ή ζευγάρι εκτελεί μια σειρά διαφορετικών καταδύσεων κατά τη διάρκεια των προκριματικών γύρων με στόχο να προκριθεί στον τελικό, στον οποίο έχει στη διάθεσή του έξι ακόμα προσπάθειες με τις οποίες θα κριθούν οι νικητές των μεταλλίων.

Μετάλλια

-

Συμμετοχές

-