Έναρξη διαδικασίας διαπίστευσης ΜΜΕ για το «Τόκιο 2020»

Η διαδικασία διαπίστευσης των Ελληνικών ΜΜΕ στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020» έχει ξεκινήσει. Διανύουμε την πρώτη της φάση, που αφορά την εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα αφορά στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τις Ημερήσιες Πολιτικές και Αθλητικές Εφημερίδες, Διαδικτυακούς Τόπους, εξειδικευμένα Αθλητικά Περιοδικά και Περιοδικά Ποικίλης Ύλης, καθώς και επαγγελματίες φωτορεπόρτερ. Θα θέλαμε λοιπόν από εσάς απλά να μας ενημερώσετε, χωρίς να μας υποδείξετε σε αυτή τη φάση το όνομα δημοσιογράφου, αν προτίθεστε να διαπιστεύσετε κάποιον εκπρόσωπό σας για να καλύψει το 2020 τη διοργάνωση στο Τόκιο. Οι διαδικτυακοί τόποι περιλαμβάνονται στο μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό διαπίστευσης (quota) κάθε χώρας και θα υπόκεινται στους ίδιους κανονισμούς με τους δημοσιογράφους γραπτού Τύπου.

Κάθε Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι η μόνη υπεύθυνη για την κατανομή των διαπιστεύσεων, σύμφωνα με το καταστατικό της ΔΟΕ. Ο αριθμός των Ολυμπιακών Διαπιστεύσεων είναι αυστηρά περιορισμένος, σύμφωνα με την κατανομή που έκανε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ). Με βάση το συνολικό ενδιαφέρον των Ελληνικών ΜΜΕ θα γίνει και η οριστική αριθμητική κατανομή τους.

Το επόμενο στάδιο θα περιλαμβάνει την ονομαστική δήλωση του εκπροσώπου σας, καθώς και πληροφορίες για το κόστος διαμονής και τηλεπικοινωνιακών απαιτήσεων. Ως προθεσμία λήξης για την εκδήλωση ενδιαφέροντος ορίζεται η 15η Οκτωβρίου 2018.

Παρακαλούμε όπως αποστείλετε το αίτημά σας με mail (press@hoc.gr), ή με φαξ (+2106878715) ή με συστημένη επιστολή στο Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Δημητρίου Βικέλα 52, 15233 Χαλάνδρι). Η διαπίστευση ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών ΜΜΕ, χωρίς δικαιώματα μετάδοσης (ENR) θα γίνει απευθείας από τη ΔΟΕ, με τη διαδικασία να ξεκινά στις 24 Ιανουαρίου 2019, να λήγει τη 15η Μαρτίου 2019 και τις αιτήσεις διαπίστευσης να είναι διαθέσιμες στο www.olympic.org/accred2020. Για τυχόν διευκρινίσεις μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο +2106878713 και μέσω e-mail στο press@hoc.gr

?> ?>