Μιχάλης Φυσεντζίδης

Ο Μιχάλης Φυσεντζίδης γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα και έχει ως επαγγελματική ενασχόληση τις Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις (ΑΒΑ-ΦΥΣΚΟ Α.Ε.). Διήνυσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Α’ Πρότυπο Γυμνάσιο Αθηνών και υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στα τεθωρακισμένα.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ), του Πανεπιστημίου Αθηνών με κύρια ειδικότητα το Ποδόσφαιρο και δεύτερη ειδικότητα τη Χιονοδρομία, Προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκπονεί Διδακτορική Διατριβή στο Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Σήμερα δραστηριοποιείται ενεργά στο Αθλητικό Κίνημα και έχει περισσότερες από 150 βραβεύσεις στο ενεργητικό του από διάφορους φορείς, (Υπουργείο Αθλητισμού, Αθλητικά σωματεία, Ελληνική Αστυνομία, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Αλλοδαπές Αθλητικές Ομοσπονδίες, Κοινωνικά Ιδρύματα, Αλλοδαπά Πανεπιστήμια κ.ά.) για τη προσφορά του στον Αθλητισμό.

Κατέχει τη θέση του Προέδρου της Διοίκησης-Εφορείας της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, του Μέλους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, του Αντιπροέδρου της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και του Νοσοκομείου «Ελπίς», του Γενικού Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό και του Γενικού Γραμματέα της Μεσογειακής και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό.

Είναι επίσης Γενικός Γραμματέας  του Πανελληνίου Συλλόγου Αθλητικών Παραγόντων και της Ελληνικής Φιλαθλητικής Εταιρείας, αλλά και Μέλος της   Αθηναϊκής Λέσχης, της Ευξείνου Λέσχης, και πολλών Αθλητικών και Πολιτιστικών Συλλόγων και Συνδέσμων Φιλίας με άλλα κράτη.

Διετέλεσε με επιτυχία μεταξύ άλλων Διευθυντής Αγωνιστικού Τομέα της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», Μέλος του Δ.Σ. του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών «Σπύρος Λούης», Κοσμήτορας Παναθηναϊκού Σταδίου, Γενικός Γραμματέας Κέντρου Εκπαιδεύσεως Ιππασίας, Τεχνικός Επιτετραμμένος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταεκβοντό (WTF) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό (ETU) σε Διεθνείς διοργανώσεις, Γραμματέας, Υπεύθυνος Αγώνων και Μέλος Οργανωτικών Επιτροπών Βαλκανικών, Ευρωπαϊκών και Παγκόσμιων διοργανώσεων διαφόρων αθλημάτων, Μέλος Διοίκησης/Διευθυντής/Διδάσκων Σχολών Προπονητών Ταεκβοντό της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού καθώς και Μέλος πολλών Οργανωτικών Επιτροπών Διεθνών Αθλητικών Διοργανώσεων, Αναπληρωτής Ταμίας Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής,  Αντιπρόεδρος Εφορίας  Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας , Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό, Πρόεδρος της αστικής εταιρείας Μεγίστη Αγαθοεργία και Σεβασμός για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, Αντιπρόεδρος/Γραμματέας/Μέλος Επιτροπών της Ε.Ο.Ε. (Ολυμπιακής Προετοιμασίας, Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, «Ευ Αγωνίζεσθαι», Αθλητισμός και Γυναίκα κ.ά.), Αρχηγός και Υπαρχηγός Αποστολών Ε.Ο.Ε., Έφορος Περ. Δημοσίων Σχέσεων Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, Μέλος Επιτροπής Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταεκβοντό [Υπεύθυνος για την Ελλάδα στην ανάπτυξη προγραμμάτων διδασκαλίας του Ολυμπιακού αθλήματος Ταεκβοντό στα Πανεπιστήμια], Πρόεδρος Ένωσης Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος, Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό, Πρόεδρος Τοπικής Επιτροπής Ταεκβοντό Αττικής, Βοιωτίας και Νήσων,  Εθνικός Διαιτητής Ταεκβοντό Α’ Κατηγορίας, Επιστημονικός συνεργάτης του Τζάνειου Νοσοκομείου (Παιδιοκαρδιολογικού Τμήματος), Διοργανωτής μεγάλου αριθμού ημερίδων, σεμιναρίων και διαλέξεων κ.ά.

 

Έχει εκδώσει 10 βιβλία αθλητικού και φιλοσοφικού περιεχομένου και στην επιστημονική δράση του περιλαμβάνονται παρουσιάσεις εργασιών με άλλους ερευνητές σε επιστημονικά διεθνή συνέδρια και συμπόσια καθώς και δημοσιεύσεις άρθρων και μελετών σε επιστημονικά περιοδικά.

 

Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό (αθλητής Στίβου, Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, Ταεκβοντό) με εξειδίκευση στο Ολυμπιακό άθλημα του Ταεκβοντό όπου πέρασε απ’ όλα τα στάδια του αθλήματος με επιτυχία ως Αθλητής, Προπονητής, Διαιτητής, Τεχνικός Σύμβουλος και Διοικητικός παράγοντας.


Ως Προπονητής και Επιστημονικός Σύμβουλος έχει εργαστεί σε περισσότερα από 17 Αθλητικά Σωματεία με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του και ανάδειξη αρκετών αθλητών σε Πανελλήνιο, Βαλκανικό και Διεθνές επίπεδο.

 

Έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό επιμορφωτικών σεμιναρίων παιδαγωγικού, αθλητικού, φιλοσοφικού και οικολογικού περιεχομένου, και στα χόμπι του περιλαμβάνονται η έρευνα αρχαίων πολιτισμών, φιλοσοφικών συστημάτων, η σκοποβολή και η μουσική.

 

Κατέχει το βαθμό Μαύρης Ζώνης 7 ΝΤΑΝ στο Ταεκβοντό και είναι γνώστης της Αγγλικής γλώσσας και μέτρια της Ιταλικής.