Δύο μετάλλια κατέκτησε η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Sambo

Thursday, November 22, 2018 - 14:42

Δύο μετάλλια κατέκτησε η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Sambo, ενός αθλήματος που είναι στο επίσημο πρόγραμμα των 2ων Ευρωπαϊκών Αγώνων Minsk 2019.Το 42ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Sambo έγινε στη Ρουμανία στις 9-11 Νοεμβρίου 2018 και τα μετάλλια κατέκτησαν οι αθλητές μας Γεώργιος Μαρκαριάν, αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία των 74κ. και Σάββας Καρακιζίδης, χάλκινο στην κατηγορία των 62κ..

Για τις επιτυχίες αυτές, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Sambo, Vasily Shestakov συνεχάρη τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο και τον ευχαρίστησε για τη διαρκή υποστήριξη στην ανάπτυξη του sambo διεθνώς καθώς και για τη συνδρομή του στη διάδοση των Ολυμπιακών ιδεωδών.

Το Σάμπο (Sambo) ανήκει στις πολεμικές τέχνες, είναι ευρέως διαδεδομένο στη Ρωσία και μεταφράζεται στα ελληνικά ως: «Αυτοάμυνα χωρίς όπλα».

Το άθλημα του Σάμπο προήλθε από ένα συνδυασμό διάφορων πολεμικών τεχνών της σοβιετικής επικράτειας όπως της Αρμενίας, των Τατάρων, των Αζέρων και των Ουζμπέκων.
Η ανάπτυξή του ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1920 από τον Σοβιετικό Κόκκινο Στρατό με σκοπό τη βελτίωση της ικανότητάς του στη μάχη.

Δημιουργοί της ανάπτυξης του Σάμπο θεωρούνται οι Βίκτορ Σπιριντόνοφ και Βασίλι Οστσέπκοφ.