H EOE θρηνεί την απώλεια του Θεόδωρου Βασιλάκη

Thursday, May 17, 2018 - 21:40

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, το μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Θεόδωρος Βασιλάκης. O Θεόδωρος Βασιλάκης που εκπροσωπούσε την Ελληνική Ομοσπονδία Γκολφ, έγινε μέλος της Ολομέλειας το 2017 και είχε θέσει ως στόχο ζωής, την ανάπτυξη και την εξάπλωση του γκολφ στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος Σπύρος Καπράλος, ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης και τα υπόλοιπα μέλη της Ολομέλειας, εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για την απώλεια του Θεόδωρου Βασιλάκη, ο οποίος υπήρξε αγνός λάτρης του αθλητισμού και αφοσιωμένος στα ιδανικά του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας.

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή με ανακοίνωση της Aegean την οποία ίδρυσε ο εκλιπών:

«To Διοικητικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι της AEGEAN εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια του Ιδρυτή και Προέδρου της εταιρίας μας, Θεόδωρου Βασιλάκη. O Προέδρος μας ήταν για όλους μας η πηγή έμπνευσης από την πρώτη πτήση, τον πρώτο μας επιβάτη μέχρι σήμερα. Οι αξίες που πρέσβευε, όσο και το όραμά του θα συνεχίσουν να μας οδηγούν. Ο Θεόδωρος Βασιλάκης έφυγε από τη ζωή, σήμερα Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018, σε ηλικία 78 ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο, 19 Μαΐου 2018 στις 12:30, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος, στην Κηφισιά. Η οικογένεια αντί στεφάνων παρακαλεί να γίνουν δωρεές για το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης.»

Ποιος ήταν ο Θεόδωρος Βασιλάκης

Ο Θεόδωρος Βασιλάκης γεννήθηκε το 1940 στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου και μεγάλωσε και ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές. Το 1958 πήγε με υποτροφία στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου και έκανε σπουδές σε θέματα Business Management. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1961 και εργάστηκε μαζί με τον πατέρα του στην οικογενειακή επιχείρηση διανομής καυσίμων της TEXACO για την Κρήτη.

Σύντομα ίδρυσε την Θ.ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΑΕ με την οποία δραστηριοποιήθηκε στον τουριστικό τομέα της ενοικίασης αυτοκινήτων. Το 1966 υπέγραψε το πρώτο συμβόλαιο εκπροσώπησης (Franchise) στην Κρήτη της HERTZ INTERNATIONAL με 6 αυτοκίνητα Volkswagen. Κατόπιν αναλαμβάνει το Franchise για την εκπροσώπηση της Hertz Ιnternational και στη Ρόδο. Το 1974 αγοράζει τη Hertz Hellas, θυγατρική της Hertz International, για όλη την Ελλάδα. Το 1977 συνάπτει συμφωνία με την General Motors και αναλαμβάνει επισήμως την εισαγωγή των αυτοκινήτων OPEL και ISUZU. To 1984 αναλαμβάνει την αποκλειστική εισαγωγή και διανομή της αυτοκινητοβιομηχανίας SEAT στην Ελλάδα και ακολουθεί η SAAB.

Το 1994 αγοράζει τη μικρή εταιρεία αεροταξί Aegean Aviation και τη μετατρέπει σε Business Aviation με Learjet αεροσκάφη – μία δυναμική κίνηση σε μία εσωτερική αγορά, που μόλις απελευθερωνόταν. To 1997 βραβεύεται από το ΕΒΕΑ στον τομέα, «ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ». Το 1999 βραβεύεται από το Ισπανικό Κράτος για τη συμβολή του στην ανάπτυξη των Ελληνο-Ισπανικών εμπορικών σχέσεων. Το 1999, επίσης, διαπιστώνοντας την παντελή έλλειψη ποιότητας στις αερομεταφορές η μικρή εταιρεία μετατρέπεται σε τακτική εμπορική αεροπορική εταιρεία αρχικά με έναν στόλο 6 ολοκαίνουριων αεροπλάνων και έτσι δημιουργείται η Aegean Airlines, μέλος της Star Alliance από το 2010, της ισχυρότερης αεροπορικής συμμαχίας στον κόσμο. Η Aegean εξαγοράζει την AIR GREECE το 1999 και συγχωνεύεται με την CRONUS το 2001.

Το 2013 η AEGEAN εξαγόρασε την Olympic Air, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η συχνότητα των πτήσεων και των συνδέσεων, καθώς και να βελτιωθεί η προσβασιμότητα των νησιών της Ελλάδας, ακόμη και ορισμένων εκ των πιο απομακρυσμένων, τόσο για τους επισκέπτες της χώρας όσο και για τους Έλληνες. Η AEGEAN επενδύει στην ενδυνάμωση της διεθνούς παρουσίας της και τη στήριξη του ελληνικού τουρισμού τόσο στην Αθήνα όσο και στα περιφερειακά αεροδρόμια. Το 2017 η εταιρεία κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ, καθώς μαζί με τη θυγατρική της Olympic Air μετέφερε 13,2 εκ. επιβάτες και εξυπηρετώντας από τις βάσεις της σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδο, Καλαμάτα, Χανιά και Λάρνακα, 143 προορισμούς, 31 εσωτερικού και 112 εξωτερικού σε 40 χώρες. Οι πτήσεις πραγματοποιούνται από έναν εκ των νεότερων στόλων της Ευρώπης, ο οποίος περιλαμβάνει 60 αεροσκάφη, έπειτα από την πρόσφατη επένδυση της AEGEAN σε νέα Airbus A320ceos. Η Aegean διακρίνεται και βραβεύεται από τους σημαντικότερους οργανισμούς του κλάδου κάθε χρόνο για την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών της και την επιτυχημένη πορεία της. Η AEGEAN βραβεύτηκε για έβδομη συνεχή χρονιά και όγδοη φορά τα τελευταία 9 χρόνια, ως η καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη για το 2017, από τα Skytrax World Airline Awards. Σημαντική διάκριση αποτέλεσε και η ανάδειξη της AEGEAN στην ένατη θέση στη λίστα με τις 20 καλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο (πλην των ΗΠΑ) του Conde Nast Traveler.

Ο Θ. Βασιλάκης είναι ιδρυτικό μέλος του ΣΕΤΕ (ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ). Επί σειρά ετών διετέλεσε Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεων Αυτοκινήτων Ελλάδος. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του ΣΕΑΑ(ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ), καθώς και Αντιπρόεδρος του ΕΟΤ (1992-1993). Το 2015 τιμήθηκε από την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για την επιχειρηματική του δραστηριότητα, με την τιμητική διάκριση του «Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος ». Την ίδια χρονιά έλαβε τη μέγιστη τιμητική διάκριση του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), που απονέμεται κάθε δύο χρόνια σε ένα πρόσωπο το οποίο -με τη συνολική του δράση-έχει προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην ελληνική οικονομία. Τον Μάρτιο του 2016 αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Το πιο σημαντικό κομμάτι της ζωής του, όμως, ήταν πάντα η οικογένειά του. Παντρεμένος με την Εμμανουέλα Αληγιζάκη, η οποία είναι πολύτιμη συνεργάτης του και Γενική Διευθύντρια της AUTOHELLAS-HERTZ.

Tα παιδιά του, Ευτύχιος και Γιώργος, δραστηριοποιούνται μεθοδικά και επεκτείνουν τις επιχειρήσεις. Η οικογένεια συμπληρώθηκε με τα 6 του εγγόνια.

?> ?>