Μήνυμα του Προέδρου της ΕΟΕ

Διανύουμε εδώ και λίγους μήνες την πρώτη μετα-Ολυμπιακή χρονιά.

Ένα διάστημα που μας απομακρύνει όλο και περισσότερο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με τα γνωστά σε όλους μας θαυμαστά αποτελέσματα – τρία χρυσά, ένα αργυρό και δύο χάλκινα μετάλλια – ενώ ταυτόχρονα μας οδηγεί με γρήγορους ρυθμούς όλο και πιο κοντά στη νέα πρόκληση που φέρει τον τίτλο «Τόκιο 2020».

Οι ειδικοί γνωρίζουν άριστα ότι το 2017 αποτελεί την αφετηρία της Ολυμπιακής προετοιμασίας των αθλητών μας, μιας πορείας που θα ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα παρότι επί της ουσίας  αργεί ακόμα χρονικά.

Ωστόσο, αν θέλουμε να μιλάμε αποκλειστικά για τον αθλητισμό, ο χρόνος μηδενίζεται με μεγάλη ευκολία κι έτσι το ταξίδι στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου δεν φαντάζει σε κανέναν μακρινό.

Ο προβληματισμός λοιπόν όλων μας στην Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής σχετίζεται άμεσα με τη διαπίστωση ότι η Πολιτεία, λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν προτίθεται, για άλλη μια χρονιά, να μας διαθέσει κονδύλια για την Ολυμπιακή προετοιμασία των αθλητών, των αθλητριών και των ομάδων μας. Κάτι που, εξάλλου,  συμβαίνει από το 2009 και έπειτα. Μάλιστα, είναι γνωστό πως από τη νέα χρονιά, δεν θα είναι λίγα τα αθλήματα εκείνα που θα ξεκινήσουν την προσπάθεια για Ολυμπιακές προκρίσεις.

Η ΕΟΕ δεν σταματά το έργο της στις διαπιστώσεις. Γνωρίζει το καθήκον της απέναντι στους αθλητές μας, ιδιαίτερα δε σε εκείνους που θα συνθέσουν μια ισχυρή Ολυμπιακή Ομάδα το 2020.

Ένα νέο πρόγραμμα ενίσχυσής τους, λοιπόν, αντίστοιχο του τόσο πετυχημένου, κατά γενική ομολογία, προγράμματος, που έφερε τον τίτλο «Υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Ρίο 2016», έχει ήδη πάρει θέση στην εκκίνηση.

Μαζί με Έλληνες ιδιώτες χορηγούς και με τη βοήθεια της ΔΟΕ και των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ελπίζοντας ότι θα τα καταφέρουμε και πάλι. Αυτός είναι ο Στόχος μας, το Όνειρο μας.

Καλό καλοκαίρι!